Leiden Mayflower400 .png

Themajaar 2020: Objectwijs als educatief programma in Mayflower400

Objectwijs brengt elk jaar een set Objectwijskaarten uit die speciaal ontwikkeld zijn voor het betreffende themajaar.

Objectwijs brengt elk jaar een set Objectwijskaarten uit die speciaal ontwikkeld zijn voor het betreffende themajaar. Dit jaar is dat Mayflower400. In de 2020 set worden onderdelen van de Objectwijsprogramma's Cultuurmenu en Openbare Ruimte met elkaar tot een nieuw programma gecombineerd. Hiermee kan de docent aan de slag zonder dat er inhoudelijke lesvoorbereiding nodig is. Makers van Morgen kunnen (in overleg) ondersteuning en klasse-begeleiding bieden waar nodig. 

Deze kaartenset is ontwikkeld voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en onderbouw van het Voortgezet Onderwijs. Ook inzetbaar op VMBO. 

Mayflower.png
herdenkingsmunt pigrims.png

Inhoud van deze set: 

- aantal objecten die gelinkt zijn aan museale tentoonstellingen en/of objecten uit de openbare ruimte m.b.t. Mayflower400: het verhaal van de pilgrims

- Bijbehorende objectwijskaarten met onderzoeksvragen en bronnen

- Objectwijskaarten Etnografisch Onderzoek (object-interview)

- Instructie Video

- 1x Museumbezoek o.l.v. Makers van Morgen

- Eigen collage-boek maken:  "Zo zie ik het" ( weergave van eigen onderzoek naar het Pilgrim verhaal aan de hand van objecten)

 

Optioneel: 

- Deelname aan Museumdebat Mayflower400: https://www.challenges-leiden.eu/

Doet je school al mee aan Het Museumdebat Mayflower400? Objectwijs biedt met deze kaartenset de mogelijkheid om je leerlingen inhoudelijk voor te bereiden op het debat, door onderzoek te doen en tot argumenten te komen aan de hand van objecten.

Leuk, leerzaam en direct inzetbaar in de klas zonder extra voorbereiding!

Uiteraard zijn de Mayflower Objectwijskaarten te allen tijde inzetbaar en gebonden aan thema's als vrijheid en identiteit waar ook  Objectwijs-kaarten voor beschikbaar zijn. 

Interesse in deelname of meer info?